ACȚIUNI ALE POLIȚIEI LOCALE PENTRU CONTROLUL CONSTRUCȚIILOR ȘI AFIȘAJULUI STRADAL ÎN PITESTI

Polițiștii locali din Pitești au efectuat verificări riguroase privind construcțiile și afișajul stradal, înregistrând multiple sancțiuni conform legilor în vigoare.

Polițiștii locali piteșteni din cadrul Serviciului Control Construcții, Mediu și Activități Comerciale, cu atribuții în disciplina în construcții și afișaj stradal, au efectuat verificări, atât în baza sesizărilor primite de la cetățeni (în număr de 589, de la începutul anului), cât și prin autosesizare.

Potrivit unei comunicări a Primăriei Pitești, ca urmare a acestor controale, polițiștii locali au întocmit 124 de procese-verbale de constatare și control/note de verificare și 68 procese-verbale de constatare și sancționare a contravențiilor, conform Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții și Legii nr. 185/2013 privind afișajul stradal, valoarea sancțiunilor fiind de 312.000 lei.

„Totodată, ca urmare a identificării lucrărilor de construcții efectuate în zonele de monument/sau de protecție a monumentelor, fără a deține avizul Ministerului Culturii, au fost depistate patru infracțiuni, documentația find completată și transmisă către Parchet de către Serviciul Juridic din cadrul instituției, în scopul luării măsurilor legale, Poliția Locală neavând competență în acest sens” – mai arată sursa citată.

Acțiunile de acest gen vor continua – ne comunică Primăria Pitești.

Sursa: Realitatea de Arges

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.