Lovitură de Teatru în Dosarul DNA al Caselor Achiziționate de DGASPC Argeș

Decizie surprinzătoare în dosarul caselor achiziționate pentru persoane vulnerabile.

Tribunalul Argeș a admis contestația SC Best Oil Sorama SRL Ștefănești, dezvoltatorul imobiliar Sorin Briciu, obținând o reducere semnificativă a măsurii asiguratorii a sechestrului. Prejudiciul estimat de DNA Pitești la 3.550.000 lei a fost redus drastic la doar 316.000 lei.

Scandalul caselor achiziționate de DGASPC Argeș în cadrul unui proiect finanțat din fonduri europene a fost detonat în septembrie anul trecut. Potrivit Anticorupției, casele au fost supraevaluate, generând anchete amplu mediatizate.

Implicațiile dosarului au inclus vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Marius Nicolaescu, și funcționari de la DGASPC, printre care directoarea Tatiana Eftime. Acuzațiile inițiale au vizat achiziționarea cu prețuri supraevaluate a cinci clădiri destinate persoanelor vulnerabile, neîncheiate și neconectate la utilități esențiale.

În urma deciziei recente a Tribunalului Argeș, măsura asiguratorie a sechestrului asupra bunurilor constructorului SC Best Oil Sorama SRL a fost redusă la 316.000 lei, de la 3.550.000 lei inițial calculați de DNA Pitești. Această evoluție ridică semne de întrebare asupra validității cercetării penale și a prejudiciului estimat.

Sursa: Realitatea de Arges

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.