DOI BOXERI CARE AU PICAT TESTELE DE TESTOSTERON ȘI DE GEN ANUL TRECUT AU FOST AUTORIZAȚI SĂ LUPTE LA CATEGORIA FEMININĂ

Doi boxeri cu probleme de gen, autorizați să lupte la categoria feminină.

Un conflict a izbucnit la Paris după ce doi boxeri, Imane Khelif și Lin Yu-Ting, eliminați de la un turneu anterior din cauza problemelor de gen, au primit aprobarea să boxeze în competiție. CIO confirmă eligibilitatea lor, generând controverse. Barry McGuigan și alți critici aduc acuzații grave referitoare la ideologia de gen și competiția sportivă.

khelif și Yu-Ting au fost excluși anterior de la Campionatul Mondial de Box Feminin din 2023 din cauza rezultatelor testelor ADN care au arătat „cromozomi XY”. Acest lucru a ridicat întrebări serioase și a condus la descalificarea lor. Deși IBA a fost exclusă de la organizarea competițiilor olimpice de box, CIO decide că cei doi sportivi sunt eligibili pentru a concura în ciuda criticilor și a controversei în creștere.

Algeria ripostează la descalificare, susținând că a fost o „conspirație” pentru a le împiedica succesul și motivând nivelul crescut de testosteron al lui Khelif. Cu toate acestea, CIO confirmă eligibilitatea lor, iar controversele continuă. Cu experiența sa de luptă cu Khelif, mexicanca Brianda Tamara aduce perspective unice asupra situației, subliniind dificultățile întâmpinate în ring.

Sursa: Realitatea de Arges

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.