19 persoane reținute. Cercetări in cazuri de trafic de minori, trafic de persoane și proxenetism

La data de 23.02.2023 procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Pitești au dispus reținerea a șapte inculpați cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de minori, trafic de persoane și proxenetism.

În cauză s-a reținut că, începând cu anul 2020, cei șapte inculpați au racolat, utilizând metoda loverboy, șase persoane vătămate, una dintre acestea minoră, și le-au determinat să practice prostituția, în România și în străinătate. În acest scop, au fost utilizate site-urile de promovare a serviciilor sexuale, sumele de bani obținute din această activitate fiind însușite de inculpați.

Procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Pitești împreună cu polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești – Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane au fost pus în aplicare, la data de 23.02.2023, 9 mandate de percheziție domiciliară, în județul Argeș și județul Galați, fiind identificate și ridicate  sumele de 16.000 de euro și 1.000 de lei, 14 telefoane mobile, două unități de calcul și diverse înscrisuri.

A fost instituită măsura sechestrului asigurător cu privire la trei autoturisme, cu o valoare cumulată de aproximativ 70.000 de euro, precum și asupra unui imobil.

19 persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Pitești, pentru audieri.
În cursul zilei de astăzi va fi sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Argeș cu propunerea de arestare preventivă a celor 7 inculpați, au anunțat anchetatorii.

Activitățile s-au derulat cu sprijinul polițiștilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești – Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Argeș.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.
Pe parcursul urmăririi penale, persoanele vătămate au beneficiat de măsuri de referire, sprijin și protecție asigurate de o organizație nonguvernamentală specializată în lupta împotriva traficului de persoane.

Pe întreg parcursul procesului penal, persoanele bănuite beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Sursa: Realitatea de Arges

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.