WC de 40.000 euro la o şcoală din Argeş. Primarul spune că nu e scump

WC de 40.000 euro la o şcoală din comuna Moşoaia, judeţul Argeş. Construcţia a fost începută recent şi, cel mai probabil nu va fi finalizată la începutul noului an şcolar. Până atunci, elevii vor fi nevoiţi să folosească vechiul WC care arată deplorabil.

Un consilier local PNL a sesizat preţul exagerat de mare pentru construcţia ce putea fi realizată pe bani mai puţini, după cum susţine. „Acum o lună şi ceva ne-a chemat să se voteze proiectul în Consiliul Local proiectul, valoarea fiind de 2,2 miliarde lei vechi, în jur de 47.000 Euro. Cu suma asta eu cred că putem face o casă! Costul este fără doar şi poate supraevaluat!” susţinea Lucian Mihai.

WC de peste 40.000 euro, aflat în construcţie, nu va fi gata la începerea noului an şcolar. De aceea elevii vor fi nevoiţi să folosească tot vechiul grup sanitar, unde condiţiile igienice sunt deplorabile. Primarul Florea Ene susţine că preţul nu este de 2,2 miliarde lei vechi, ci mai mic, mai exact, 168.000 lei fără TVA.

Are 8 încăperi, trei pentru fete, 3 pentru băieţi şi 2 pentru persoane cu dizabilităţi, cum cere legea. Suma include şi chiuvetele, toaletele, celelalte instalaţii sanitare cât şi fosa septică şi boilerul pentru apă caldă.

Edilul spune că vechiul veceu va fi reabilitat pentru a asigura condiţii optime elevilor, până la finalizarea grupului sanitar de peste 40.000 de euro.