Autorităţile infirmă apariţia PPA în Argeş! Măsurile de alertă sunt instituite

Autorităţile infirmă apariţia PPA în judeţul Argeş. Măsurile de alertă nu au fost însă ridicate, fiind menţinute. Precizarea a fost făcută după ce au apărut zvonuri cum că pesta porcină africană a ajuns şi în judeţul nostru.

Având în vedere evolutia focarelor de pestă porcină africană pe teritoriul României, Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Argeş anunţă că pe teritoriul judeţului Argeş, „la data de 04.09.2018, nu evoluează nici o suspiciune de Pestă Porcină Africană „.

Autorităţile infirmă apariţia PPA în Argeş, însă atrag atenţia că măsurile de alertă nu au fost ridicate. „Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor este în stare de alertă maximă si a luat toate măsurile impuse de legislaţia sanitară veterinară privind Pesta Porcină Africană ” , transmite DSVSA Argeş.

Printre măsurile luate a fost enumerată şi convocarea Centrul Local de Combatere a Bolilor şi întrunirea Colegiului Prefectural, întâlniri în cadrul cărora au fost prezentate şi dezbătute toate măsurile de combatere a PPA.

” Vă reamintim să întăririţi şi respectaţi cu stricteţe toate măsurile de biosecuritate atât la nivelul exploataţiilor de suine cât şi a exploataţiilor nonprofesionale (gospodăriile populaţiei)”, avertizează DSVSA Argeş.