Video-Cioban bătut după ce s-a lăudat cu cota de brânză! A ajuns la spital

Cioban bătut măr de un alt cioban, după ce s-a lăudat că oile sale dau o cantitate mai mare de brânză. Victima a sunat la 112 și a cerut ajutor spunând că adversarul a vrut să-l omoare. Miorița modernă s-a sfârșit la spital și poliție.

 

Cioban bătut, plin de sânge și suspiciune de coaste fracturate! Bărbatul în vârstă de 46 de ani, era la stâna Oticu, în munții Făgăraș. Omul sunase să ceară ajutor, însă, aflându-se în vârful muntelui a fost necesară intervenția salvamontiștilor, a jandarmilor montani și polițiștilor, aceștia transportându-l până la ambulanța care aștepta la Barajul Vâlsan, zonă până la care se putea urca cu mașina.

Oierul era băut și gemea de durere,când au ajuns salvatorii la el. Nu știa să spună de ce a fost bătut, precizând doar că celălalt cioban, un bărbat de 44 de ani, „s-a năpustit”, asupra sa. Precaut, ciobanul le-a spus oamenilor legii să vorbească baciul și astfel s-a aflat motivul disputei dintre cei doi ciobani.

Agresorul este un individ care deține mai multe oi dar și o exploatare forestieră, în aceeași zonă. Acesta s-a supărat foc pe ciobanul de la stâna vecină care se lăudase că oile sale dau brânză mai multă. Astfel, cota ce ar fi revenit proprietarilor era mai mare, implicit și câștigul, ceea ce pentru oierul întreprinzător însemna o pierdere.

Operațiunea de salvare a durat de la miezul nopții până în această dimineață când ciobanul bătut a fost predat echipajului ambulanței, fiind transportat la Spitalul Municipal Curtea de Argeș.

Foto, video: Salvamont Argeș