Un primar pierde mandatul în Argeş! Există sentinţă definitivă

Un alt primar pierde mandatul, în Argeş. Acesta a fost declarat incompatibil şi a pierdut procesul cu Agenţia de Integritate Naţională. Curtea Supremă a dat sentinţa definitivă. Astfel, va înceta mandatul lui Iulian Miu, primarul comunei Ungheni.

Un primar pierde mandatul în Argeş! Există sentinţă definitivă în acest sens. Înalta Curtea de Casaţie şi Justiţie a dat decizia. Primarul Iulian Miu a fost declarat incompatibil de ANI în anul 2015. În perioada 24 iunie 2008 – 31 august 2012, a deţinut, simultan cu funcţia de primar, şi calitatea de membru în Consiliul de administraţie al Şcolii Gimnaziale „Tudor Cornel” din Comuna Ungheni, încălcând, astfel, dispoziţiile Legii nr. 161/2003. Procesul s-a judecat la Curtea de Apel Piteşti. Aici, primarul Miu a câştigat după ce instanţa a anulat raportul ANI.

Sentinţa a fost atacată de ANI la ÎCCJ. Procesul s-a mutat la Curtea Supremă şi a durat aproximativ doi ani. În cele din urmă, a fost admis recursul ANI. „Admite recursul declarat de pârâta Agenţia Naţională de Integritate împotriva Sentinţei nr. 25/F-CONT din 02 februarie 2016 a Curţii de Apel Piteşti – Secţia a II-a civilă, de contencios administrativ şi fiscal. Casează sentinţa recurată şi rejudecând: Respinge acţiunea formulată de reclamantul Miu Iulian, ca neîntemeiată. Definitivă“. Astfel când nimeni nu se aştepta, Iulian Miu pierde mandatul. Decizia vine după o alta, în care primarul comunei Moşoaia, Florea Ene a pierdut lupta în justiţie şi acesta fiind nevoit să părăsească administraţia locală. Astfel, prefectul Emilian Dragnea va fi nevoit să semneze nu unul, ci două ordine de încetare a mandatului de primar pentru doi reprezentanţi ai PSD.