Spitalul Județean de Urgență Pitești are, de vineri, un nou computer tomograf. Echipamentul a fost livrat unității medicale în această dimineață.

Imagine

Aparatul reprezintă o necesitate pentru Spitalul Județean Argeș. Înainte de achiziționarea acestuia, spitalul avea un singur computer tomograf, ce trebuia să facă față celor aproximativ 900 de solicitări de investigații CT pe lună.

Computerul Tomograf a fost achiziționat cu sprijinul Consiliului Județean Argeș. Este vorba despre finanțare prin rambursarea unor sume în cadrul unui proiect pe fonduri europene privind achiziția de aparatură medicală în spitalele din județul Argeș.

„Este cel mai modern și performant CT din județul Argeș. Noul Computer Tomograf este foarte util și extrem de necesar pentru că celălalt aparat deservește și Unității de Primiri Urgențe și sunt sute de investigații CT pe lună. Aparatul deja existent a cedat de multe ori, îl tot reparăm, iar costurile privind mentenanța și piesele de schimb sunt foarte ridicate”, a precizat Adriana Molfea, managerul Spitalul Județean de Urgență Pitești.

În perioada următoare, sunt programate instalarea echipamentului CT în spațiul special amenajat și instruirea personalului pentru folosirea acestui aparat ultramodern.

Noul Computer Tomograf va fi pus în funcțiune, începând cu luna ianuarie 2020.