Un mormânt a fost profanat în cimitirul Grui, din Câmpulung Muscel

Poliţiştii au demarat o anchetă după ce un mormânt a fost profanat în cimitirul din Câmpulung Muscel. Oamenii legii încearcă să-l găsească pe cel care a comis infracţiunea.

 

Un mormânt a fost profanat în cimitirul Grui, din Câmpulung Muscel, un om fără respect faţă de cele sfin şi de lege, a scris cu vopsea neagră pe o cruce din marmură. Profanatorul a avut timp suficient la dispoziţie, acesta îngroşând literele de pe crucea din marmură. Acum caracterele arată grotesc fiind destul de dificil pentru familia defunctului să refacă inscripţiile.

După finalizarea cercetărilor poliţiştilor, preotul paroh a oficiat o slujbă religioasă. „Păcatul celor care au făcut aşa ceva este considerat ca şi o crimă. În canoanele bisericeşti, profanarea de morminte este considerată crimă. Biserica e sortită să ierte pe toţi păcătoşii. El trebuie să se pocăiască cu adevărat, să-i pară extrem de rău pentru ceea ce a făcut şi să realizeze multe fapte bune dacă vrea să i se ierte păcatul ăsta.”, spunea parohul. Potrivit legii, profanarea prin orice mijloace a unui mormânt, a unui monument sau a unei urne funerare ori a unui cadavru, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani.

Din nefericire, în cimitirul Grui, nu este pentru prima dată când un mormânt a fost profanat. „Nu e prima dată când ţiganii vin şi fură flori şi coroane din cimitir. Nimeni n-are ce să le facă. La fură şi la vând din nou. Anul trecut, înainte de Crăciun, au furat mai multe coroane ca să facă sorcove din ele!”, a povestit un câmpulungean care locuieşte în apropierea a cimitirului din Grui.