În urma unei anchete, poliţiştii argeşeni au stabilit că un deţinut îşi întreţinea familia din închisoare. Acesta a pus la punct un mecanism prin care a câştigat 100.000 lei.

Un deţinut îşi întreţinea familia din închisoare, evident, nu prin muncă cinstită! Individul aflat în Penitenciarul Tulcea aplica cu succes „Metoda accidentul”. Într-un timp într-un timp foarte scurt, de numai două luni, a reuşit să strângă peste 100.000 lei. Individul suna, la întâmplare, din celulă. Îşi modifica vocea şi prefăcându-se că plânge, se dădea drept fiiul, fiica, nepotul interlocutorului. Minţea că a provocat un accident şi trebuia să dea urgent o sumă mare de bani pentru a scăpa de închisoare. Disperaţi, cei de la telefon, în general oameni în vârstă, erau dispuşi să dea orice sumă.

Aici intrau în schemă complicii săi! Deţinuţul îi trimitea pe tineri, aflaţi în libertate, să ridice banii. Aceştia îi erau rude sau cunoştinţe, rolul lor fiind doar de a ridica plicurile cu bani. Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Argeş au întocmit dosar penal, stabilind că deţinutul a reuşit să păcălească 7 argeşeni. Ancheta a stabilit că, pe lângă deţinutul care îşi întreţinea familia din închisoare, mai sunt alţi 6 inculpaţi. Aceştia au comis 7 înşelăciuni în Argeş, în perioada aprilie-mai, anul acesta.

Autorii au 17 ani, 18 ani, 21, de ani, 40 şi 43 de ani. Toţi sunt din Medgidia, judeţul Constanţa. Doi dintre tineri, au fost prinşi în flagrant, în timp ce ridicau banii de la păgubaşi. Cercetările au fost finalizate şi toţi cei 7 inculpaţi au fost trimişi în judecată.  Dosarul cauzei a fost înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, cu propunere de trimitere în judecată.