Un camion cu lemne a fost confiscat. Şoferul a comis mai multe infracţiuni

În timpul unui control, un camion cu lemne a fost confiscat. Jandarmii argeşeni şi poliţiştii Secţiei Rurale Albeştii de Argeş au constatat mai multe infracţiuni. Nu existau avize valabile pe transport, maşina avea numere false, iar şoferul a refuzat să sufle în etilotest şi să i se recolteze probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Un camion cu lemne a fost confiscat joi după-amiază de jandarmi şi poliţişti. Autovehiculul încărcat a fost oprit pe Transfăgărăşan, pentru verificarea documentelor. Şoferul a început să se încurce în răspunsuri, ceea ce a dat de bănuit. Au fost extin controlul iar oamenii legii au stabilit că bărbatul nu a ignorat total legislaţia.

Cu ocazia verificărilor, poliţiştii au stabilit că autocamionul avea plăcuţe cu numere de înmatriculare ale altui autovehicul. Era chiar maşina pentru care era emis un document de însoţire valabil, al lemnelor. Totodată s-a stabilit că autocamionul era încărcat cu mult peste cât era trecut în aviz. Transporta peste 13 metri cubi de material lemnos, iar din documentul de însoţire reieşea cantitatea de 10,21 metri cubi.

De asemenea, în timpul verificărilor poliţiştii şi-au dat seama că cel de la volan, un bărbat de 48 de ani, din Albeştii de Argeş, miroase a alcool. Conducătorul camionului a refuzat testarea cu aparatul alcooltest sau recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Pe numele acestuia a fost întocmit dosar penal.

În urma celor constatate a fost luată măsura sancţionării cu amendă în valoare de 5.000 de lei, precum şi măsura complementară de confiscare a materialului lemnos şi a autocamionului.