Profesorul schizofernic, condamnat la 20 de ani inchisoare! A omorât o femeie

Alin Minciunescu, profesorul schizofrenic a fost condamnat, definitiv, la 20 de ani închisoare. Deşi suferă de afecţiuni psihice acesta va ispăşi pedeapsa, în penitenciar, după ce expertiza a dovedit că a avut discernământ când a omorât o femeie pe stradă, în plină zi.

Profesorul schizofrenic a uimit întreaga ţară, în august 2017 când a ucis o femeie pe stradă, la Mioveni. A urmărit-o şi i-a tăiat gâtul cu cuţitul, martori fiind zeci de oameni. Fostul profesor de istorie, în vârstă de 38 de ani, avea antecedente. În august 2014, a înjunghiat o tânără cu cuţitul. Fata era pe stradă când a fost atacată. Tânăra a scăpat doar cu răni. Autorul a scăpat cu o internare temporară la Spitalul de Boli Psihice Sfânta Maria Vedea, ştiindu-se că are probleme psihice.

După ce a comis omorul în 2017, procurorii au cerut o expertiză psihiatrică, în urma căreia s-a dovedit că are discernământ diminuat. Profesorul schizofrenic pregătise comiterea crimei până la cel mai mic amănunt, deşi victima a fost aleasă la întâmplare, de pe stradă. A fost trimis în judecată pentru omor calificat.

În mai 2018 Alin Minciunescu, profesorul schizofrenic, a fost condamnat de Tribunalul Argeş la 18 ani de detenţie şi obligaţia de a urma tratamentul, în penitenciar, pentru schizofrenie paranoidă. Procurorii au declarat apel. Curtea de Apel Piteşti a dat sentinţa definitivă.

Iată decizia instanţei: „Admite apelul declarat de PARCHETUL DE PE LÂNGĂ TRIBUNALUL ARGEŞ împotriva sentinţei penale nr. 209 din 21 mai 2018, pronunţată de Tribunalul Argeş – secţia penală, în dosarul nr. 8807/109/2017, intimat inculpat fiind MINCIUNESCU ALIN, în prezent aflat la Penitenciarul Mioveni. Desfiinţează, în parte, sentinţa penală. Rejudecând, majorează pedeapsa aplicată inculpatului MINCIUNESCU ALIN, de la 18 ani, la 20 de ani. Deduce, la zi, prevenţia Menţine restul dispoziţiilor sentinţei penale.. Cheltuielile judiciare avansate de stat în apel rămân în sarcina acestuia. Onorariul apărătorului din oficiu pentru inculpat, în cuantum de 260 lei se avansează din fondurile Ministerului Justiţiei. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, la Curtea de Apel Piteşti – Secţia penală şi pentru cauze cu minori şi de familie.”