Un bătrân din Pitești, înșelat prin metoda „împrietenire”. A rămas fără banii de pensie

Mare atenție cu cine vă împrieteniți! Un bătrân din Pitești a rămas fără banii de pensie după ce a fost păcălit. Escrocul a fost prins și trimis în judecată de procurorii Parchetului Judecătoriei Pitești.

Marin Ciobanu a fost trimis, recent, în judecată pentru înșelăciune. Bărbatul este recidivist, fiind condamnat în repetate rânduri pentru furt. El este acuzat de procurori că a înșelat un bătrân ca să îi dea o parte din pensie.

Pe 15 martie 2018, un bătrân a fost păcălit în centrul Piteștiului, în ziua în care și-a luat banii de pensie. Acesta a fost abordat de un bărbat care s-a recomandat a fi patron de societate. I-a spus bătrânului că o să îi dea cadou o pereche de pantofi, se arată în rechizitoriul procurorilor.

Pensionarul i-a spus acestuia că are treabă la policlinică. În schimb, inculpatul l-a rugat să îl însoțească la magazinul său care s-ar fi aflat exact în apropierea policlinicii. Pe drum, au mers și la o cafenea, unde au luat loc la o masă din exterior. Au făcut comanda, iar când să plece, bărbatul i-a spus că el este patronul cafenelei și că nu trebuie să plătească nimic.

Și-au văzut de drum, iar la un moment dat știind că bătrânul tocmai luase pensia, inculpatul i-a propus să îi schimbe banii, în bancnote mai mari. I-a spus acestuia că poate să îi schimbe la o farmacie din apropierea policlinicii, lăsându-i impresia persoanei vătămate că el este proprietarul. În cele din urmă bătrânul i-a înmânat noului său „prieten” 1.300 de lei pentru a-i schimba. Însă „amicul” său nu a mai revenit…

În cele din urmă, pensionarul și-a dat seama că a fost înșelat și a anunțat poliția. La sfârșitul anului trecut, Marin Ciobanu, persoana care l-a înșelat pe bătrân luându-i banii de pensie, a fost trimis în judecată.