Transporta călători băut! Șoferul profesionist a rămas pieton

Un șofer profesionist a dat dovadă de inconștiență și a plătit pentru asta. Transporta călători băut, fiind prins de polițiști. I-a fost reținut permisul de conducere și a fost amendat.

Transporta călători băut! Şoferul în vârstă de 53 de ani, din comuna Mărăcineni, este şofer profesionist. Făcea curse regulate pe traseul Miceşti-Piteşti, cu un microbuz. Sâmbătă, se afla la volanul maşinii de serviciu, venind spre Piteşti, pe DJ 730, în Miceşti. În microbuz erau 10 persoane când a fost tras pe dreapta de un echipaj de poliţie. Oamenii legii au verificat actele iar la final l-au pus să sufle în etilotest. Au constatat că şoferul transporta călători băut. Conducătorul auto avea o concentraţie de alcool de 0,22 la mie în aerul expirat.

Poliţiştii l-au amendat cu 1305 lei pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi i-au reţinut permisul de conducere pentru o perioadă de 90 de zile. Dacă ar fi avut peste 0,40 la mie, s-ar fi ales cu dosar penal. Bărbatul deţinea permis de şofer profesionist, având categoriile B.C.D.E. Având în vedere că a rămas „pieton” riscă să îşi piardă şi locul de muncă.