Trimis în judecată de DNA! A obţinut ilegal fonduri europene

Trimis în judecată de Direcţia Naţională Anticorupţie -Serviciul Teritorial Piteşti după ce ar fi obţinut ilegal fonduri europene. Victor Nechifor este acuzat de un prejudiciu de aproximativ 670.000 lei.

Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Argeş după ce procurorii DNA au întocmit rechizitoriul. Argeşeanul Victor Nechifor, din Câmpulung este acuzat de săvârşirea infracţiunilor de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea de fonduri europene, în formă continuată.

Prejudiciu de 673.000 lei

În rechizitoriul întocmit, procurori se arată că în perioada 2012 – 2014, Victor Nechifor a formulat la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură – Centrul Județean Argeș, cereri de sprijin pe suprafață aferente campaniilor 2012, 2013, 2014. Ar fi depus la dosar documente false, iar în baza acestora, cererile au fost aprobate. Argeşeanul a primit timp de trei ani, consecutiv, în total 673.740 lei.

Când inculpatul a fost trimis în judecată, procurorii au dispus sechestru asigurator pe bunurile bărbatului, pentru recuperarea prejudiciului. APIA s-a constituit parte civilă în proces cu suma menţionată. Procurorii au cerut Tribunalului Argeş, unde se va judeca dosarul, să menţină măsura asiguratorie.