Rata şomajului a crescut în Argeş! Bărbaţii îşi găsesc mai greu un loc de muncă

La sfârşitul lunii iulie, 2018, la Agenţia Judeţeană de Ocuparea Forţei de Muncă Argeş erau înregistraţi 8.949 şomeri. Numărul bărbaţilor aflaţi în căutarea unui loc de muncă este mai mare ca cel al femeilor.

Rata şomajului a crescut în Argeş, în luna iulie, după cum arată datele statistice. La AJOFM Argeș figurau 8.949 persoane , dintre acestea 1.558 șomeri indemnizați și 7.391 persoane ce nu beneficiază de indemnizație de șomaj. Creşterea este cu 1,4 p.p. față de luna precedentă și în scădere 18,56 p.p. (2.040 persoane) față de aceeași lună a anului 2017.

Rata şomajului feminin a fost de 3.31%, în timp ce rata șomajului masculin a înregistrat o valoare de 3,64%. Analizând structura șomerilor pe sexe, femeile reprezintă o medie de 44,53% (3.985 persoane) din numărul total al șomerilor.

Persoanele fără studii îngroaşă rândurile şomerilor

Din punct de vedere al pregătirii profesionale, persoanele înregistrate se structurează astfel: persoane fără studii, cu nivel de instruire primar si gimnazial – 68,4%, persoane cu nivel de instruire profesional, arte și meserii – 13,1%, persoane cu nivel de instruire liceal și postliceal – 14,6% și persoane cu nivel de instruire universitar – 3,9%.

Statisticile arată că, în primele 7 luni din acest an, şi-au găsit un loc de muncă prin intermediul programelor derulate de AJOFM Argeş, Prin derularea programului de ocupare a forței de muncă, 3.026 persoane.

Pentru a scădea rata şomajului, AJOFM a organizat până în luna iulie , 30 cursuri. Şomerii urmează cursuri pentru manager resurse umane, inspector resurse umane, inspector SSM, infirmieră, lucrător în comerț, operator PC, bucătar, ospatar, agent securitate, coafor, zidar, dulgher, competențe cheie-comunicare în limba română, lucrător în creșterea animalelor și lucrător în creșterea plantelor. Sunt înscrise 607 persoane înregistrate în baza de date a agenției.