Doi tineri de 24 ani, respectiv 25 de ani, au fost plasați în carantină după ce au vrut să ajute o tânără de 18 ani. Fata se afla în izolare, după ce soțul ei, s-a întors din Anglia în urmă cu câteva zile. Soții s-au certat și tânăra a decis să-l părăsească. Le-a cerut prietenilor ei să vină să o ia. În timp ce se afla în mașină cu aceștia, cu intenția de a merge la părinți, au fost opriți de un echipaj de poliție. Atât tânăra cât și tinerii au fost amendați și plasați în carantină instituționalizată.

În carantină după ce au vrut să ajute o tânără! În ziua de 4 aprilie, poliţiştii argeşeni au depistat un autoturism în care se aflau o tânără de 18 ani care avea stabilită măsura izolării la domiciliu, iar în acelaşi autoturism, împreună cu aceasta, se mai aflau doi bărbaţi de 24 şi 25 de ani, informează Institutția Prefectului Argeș.

Ca urmare a încălcării măsurii de izolare la domiciliu, a fost dispusă introducerea în carantină instituţionalizată faţă de tânăra care nu a respectat măsura iniţială.

De asemenea, în urma verificărilor, reprezentanţii DSP Argeş au dispus şi pentru cele două persoane cu care aceasta a fost depistată, aceeaşi măsură, de introducere în carantină instituţionalizată.

Toate cele trei persoane au fost sancţionate contravenţional de către poliţişti, cu amenzi în valoare totală de 15.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor specifice stării de urgenţă.

Instituția Prefectului Argeș amintește că de vineri sunt valabile sancțiuni majorate simțitor, prin modificarea OUG 1/1999. Până acum cetăţenii care erau sancţionaţi pentru nerespectarea restricțiilor de circulație, cum ar fi lipsa declaraţiei pe propria răspundere la deplasările în afara locuinţei, plăteau în termen de 15 zile jumătate din minimul legal, adică 50 de lei. De vineri, amenzile pentru persoanele fizice sunt cuprinse între 2000 şi 20.000 de lei, iar cei sancţionaţi vor putea plăti în termen de 15 zile jumătate din cuantumul amenzii aplicate. Amenzile pentru persoanele juridice, pentru nerespectarea prevederilor ordonanțelor militare, sunt cuprinse între 10.000 și 70.000 lei.