Transfăgărășanul, deschis circulației! Turiștii avertizați să nu se apropie de urșii din zonă!

Transfăgărășanul, considerat unul dintre cel mai frumoase drumuri din lume, s-a redeschis circulației. Astfel, în toată perioada verii, până în toamnă, în luna noiembrie, dacă vremea permite, mașinile pot traversa munții Făgăraș din județul Argeș până în județul Sibiu. 

Transfăgărăşanul s-a redeschis pentru toate categoriile de autovehicule, fiind permisă circulaţia rutieră pe tronsonul Piscu Negru-Bâlea Cascadă (km 104 – km 130+800 de metri) al DN 7C.

Potrivit Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR), conducătorii auto sunt sfătuiţi să circule prudent şi să adapteze viteza de deplasare la condiţiile meteo-rutiere, având în vedere instabilitatea atmosferică ce duce la apariţia fenomenelor meteorologice spontane care afectează vizibilitatea.

CNAIR atenţionează persoanele care tranzitează acest sector de drum ca în ultima perioadă este semnalată prezenţa urşilor în apropierea părţii carosabile, sfătuindu-i să nu se apropie de animale şi să informeze imediat autorităţile de prezenţa acestora.

Transfăgărășanul va fi deschis până în luna noiembrie,în funcție de condițiile meteo.

Transfăgărășanul sau drumul național 7C (DN7C), supranumit  (de la prefixul „trans-” + Făgăraș) leagă Muntenia cu Transilvania, străbătând Munții Făgăraș, cei mai înalți din România, care fac parte din Carpații Meridionali. Este un drum asfaltat, ajungând în apropierea tunelului de lângă Lacul Bâlea la altitudinea de 2042 m.

Astfel, Transfăgărășanul se situează pe locul al doilea ca altitudine în clasamentul șoselelor alpine din România, după Transalpina (DN67C) din Munții Parâng, care urcă până la 2145 m.

Top Gear a considerat, că Transfăgărășanul este cea mai frumoasă șosea din lume. Pe Trasfăgărășan se află importante obiective turistice din țară:Cetatea Poenari, Barajul Vidraru, Cascada Bâlea și Lacul glaciar Bâlea.