Cinci turişti, izolaţi de viitură pe un traseu care duce către vârful Moldoveanu!

Cinci turişti, au rămas blocaţi la poalele muntelui, pe traseul care urcă spre vârful Moldoveanu. Salvamontiştii din Nucşoara au pornit pe urmele lor. Turiştii nu au semnal la telefoane şi nu pot trece râul Doamnei din cauza viiturii.

Cei cinci bărbaţi sunt din judeţul Olt. Împreună, au plecat la munte şi se află în zonă de câteva zile, înainte să plouă atât de rău. La sosire, au trecut cu maşina prin albia râului Doamnei, fără probleme şi s-au campat în zona Valea Rea, la circa 30 de kilometri distanţă de comuna Nucşoara, pe traseul care duce către Vârful Moldoveanu.

În urma ploilor, când au văzut că nivelul râului a crescut simţitor, au vrut să plece însă, nu au mai putut trece pe malul celălalt. Nici nu au putut să ceară ajutor, din cauză că în zonă, nu este semnal pe telefonul mobil.

Un localnic i-a văzut pe bărbaţi făcând semne disperate. Acesta a alertat autorităţile. Un echipaj de pompierii a pornit în zonă. De asemenea, intervin mai mulţi salvamontişti de la Salvamont Nucşoara, care cunosc foarte bine zona.