Update-Tragedie la mănăstire! Urca la Cetăţuia când s-a prăvălit în râpă

Update: Femeia are 50 de ani și este din Buzău. Venise de mai multe ori la Mănăstirea Cetățuia. Femeia supraponderală a murit pe loc, după ce, se pare că și-a rupt gâtul. Având peste 100 de kilograme a fost nevoie de 6 oameni care să transporte targa cu trupul neînsuflețit, până la șosea unde era mașina Serviciului de Medicină Legală Argeș.

Tragedie la mănăstire, petrecută marţi după-amiază. O femeie, de 45 de ani, a murit după ce s-a prăvălit în râpă, aproximativ 100 de metri. Victima era cu rudele voia să ajungă să se roage, la Mănăstirea Cetăţuia-Negru Vodă.

Tragedie la mănăstire, în timp ce un grup de credincioşi urcau poteca lungă să ajungă la lăcaşul de cult. O femeie în vârstă de 45 de ani, supraponderală s-a dezechilibrată şi a căzut. S-a rostogolită pe râpă, aproximativ 100 de metri. Martori la nenorocire au fost membri ai familiei sale.

 

Imediat după accident a fost anunţat preotul de la Mănăstirea Cetăţuia care s-a dus în grabă la locul unde s-a prăbuşit enoriaşa. Acesta şi-a dat seama că femeia este moartă. Au fost alertate echipele de salvare.

Pompieri, poliţişti dar şi un echipaj de la Salvamont Câmpulung se deplaseuază în zonă, cu echipament special pentru a interveni, din cauză că zace într-o zonă greu accesibilă.

Mănăstirea Cetăţuia, cunoscută iniţial sub denumirea de „Schitul Cetăşuia Negru Vodă”, este construită pe o stâncă înaltă, la altitudinea de 881 de metri, pe malul stâng al râului Dâmboviţa. Se află pe şoseaua Câmpulung-Târgovişte-Bucureşti.

Foto: Salvamont Argeș