Tâlhar de profesie, reţinut! A comis zeci de jafuri în judeţul Argeş

Fiind suspect într-un caz de loviri şi alte violenţe, noi amănunte au ieşit la iveală în cazul unui bărbat, de 49 de ani, din comuna Vlădeşti. Individul poate fi considerat tâlhar de profesie, având, până acum, comise zeci de jafuri.

Tâlhar de profesie, Gabriel Neaţă, acum, în vârstă de 49 de ani, din comuna Vlădeşti, a ajuns în arest. Bărbatul este acuzat că pe data de 22 iulie, a atacat o femeie din comuna Mărăcineni pe un drum lăturalnic. A urmărit-o şi sub ameninţarea unui cuţit a obligat-o să-i dea lucrurile de valoare. Cum biata femeie nu avea bani la ea, şi-a scos din urechi cererii din aur şi i-a dat tâlharului, care a dispărut.

Descrierea făcută de femeie i-a ajutat pe poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Piteşti, să dea de suspect. Pe 6 septembrie individul vrut să tâlhărească o fată care mergea cu bicicleta prin Ştefăneşti. A fost prins în aceea zi, de jandarmi. Avea un cuţit asupra lui. S-a întocmit dosar penal pentru loviri şi alte violenţe. Se ştia însă, că băratul este recidivist şi a comis multe infracţiuni cu violenţă. Atunci, oamenii legii şi-au dat seama că Neaţă ar putea avea legătură şi cu tâlhăria de la Mărăcineni.

Gabriel Neaţă poate fi considerat tâlhar de profesie. Între anii 1995-1998 a comis 37 de tâlhării, fiind prins după ceva timp. A fost condamnat, la 17 ani închisoare, fiind eliberat în 2009. De cum a ieşit, a comis altă tâlhărie şi s-a întors în închisoare. Ultimii ani şi i-a petrecut numai în spatele gratiilor pentru comiterea de tâlhării. Ultima dată, Gabriel Neaţă a fost eliberat în aprilie 2018, în urma recursului compensatoriu. Cercetările continuă pentru a se stabili dacă este autorul şi altor fapte cu violenţă.

Urmare a tâlhăriei comise pe 22 iulie, individul a fost reţinut pe bază de ordonanţă, pentru 24 de ore. A fost prezentat Tribunalului Argeş cu propunerea de arestare preventivă. Instanţa a admis cererea.