Vindea moarte dar a scăpat ușor! Pedeapsa este incredibilă

Un individ judecat că vindea substanțe etnobotanice foarte periculoase, a primit o pedeapsă derizorie față de gravitatea faptelor. Tânărul a fost arestat după ce, un consumator a murit. În casa traficantului oamenii legii au descoperit 5F MDMB PINACA, un canabinoid sintetic foarte toxic care poate provoca moartea.

Vindea moarte consumatorilor de droguri dar a primit o pedeapsă cu închisoarea de 1 an și 4 luni. Asta a decis Judecătoria Pitești în cazul lui Ionuț Costin Chiriță, din Slatina. Tânărul mai avea o condamnare, cu suspendare, pentru același gen de infracțiuni, astfel că judecătorii le-au contopit. Are de executat , în total, 2 ani și 10 luni. De asemena mai are pe rol un dosar în care este judecat tot din acest motiv. Cu toate acestea, instanța a dat dovadă de clemență. Sentința nu este definitivă.

Chiriță a ajuns în arest în martie 2018, după ce cadavrul unui tânăr, de 28 de ani, din Pitești, a fost abandonat de prieteni pe stradă. Cadavrul a fost aruncat dintr-o maşină, în apropierea blocului în care locuia. S-a constatat că victima a murit după ce a fumat o ţigară cu substanţe etnobotanice. S-a stabilit că Ionuț Costin Chiriță îi vânduse substanțele periculoase. Mai mult, în timpul perchezițiilor, la Chiriță au fost găsite alte ierburi care conțineau 5F-MDMB-PINACA, un canabinoid sintetic, extrem de periculos. Practic, tânărul vindea moarte.

Potrivit wikipedia 5F-ADB (cunoscut şi sub numele de 5F-MDMB-PINACA ) a fost identificat pentru prima dată în noiembrie 2014 din eşantioane post mortem luate de la o persoană care a murit după ce a utilizat un produs care conţinea această substanţă. Testarea ulterioară a identificat 5F-ADB ca fiind prezentă la un total de zece persoane care au decedat din cauza supradozei de droguri inexplicabile în Japonia în perioada septembrie 2014 – decembrie 2014 şi a fost adăugată la lista de medicamente interzise japoneze în decembrie 2014. 5F-ADB este considerată a fi extrem de puternică pe baza nivelurilor foarte scăzute detectate în probele de ţesut şi pare să fie semnificativ mai toxică decât medicamentele sintetice cannabinoide care au fost vândute anterior.