IMPACTUL ALIMENTAȚIEI ASUPRA STĂRII DE SPIRIT

Alimentația influențează starea de spirit, iar legătura este din ce în ce mai evidentă.

Avantajele nutriționale ale alimentelor sunt bine cunoscute. Asocierile dintre sănătatea noastră fizică și cea mentală sunt clar dovedite, însă impactul pe termen lung al alimentelor asupra dispoziției este poate mult mai puțin cunoscut. Calitatea alimentației a fost corelată cu starea de spirit: o alimentație deficitară poate duce invariabil la o stare de spirit scăzută. Depresia și anxietatea sunt răspândite la nivel global și reprezintă una dintre principalele cauze de invaliditate. Cercetarea relației dintre alimentație și starea de spirit a luat amploare în ultimii ani. Dieta mediteraneană a suscitat un mare interes.

Oricare ar fi originea sa, mulți antropologi consideră totuși că gătitul a încurajat relațiile sociale și gândirea comunitară la primii oameni. De fapt, se crede că un punct decisiv în istoria omenirii a fost trecerea la gătit și la mâncarea caldă, ambele putând fi legate de creșterea dimensiunii creierului uman. Terapia mindfulness este din ce în ce mai acceptată în testele empirice ale eficacității sale. Aceste teste implică studii controlate și au fost încorporate treptat în terapia cognitiv-comportamentală standard. Atunci când acordați atenție detaliilor a ceea ce faceți, puteți opri o minte grăbită și vă puteți potoli gândurile negative.

Psihologii clinicii Senex (București și Pitești) te pot ajuta să rezolvi situația cu care te confrunți. Programări: 0724.222.500 sau ne puteți găsi și pe www.clinicasenex.ro. Întâlnirea cu un psiholog vă va da șansa să vă puteți simți în siguranță pentru a vorbi despre tot ceea ce vă stă pe suflet și a crea schimbarea dorită. Este un loc unde poți vorbi despre gânduri și sentimente dificile, pe care altfel te-ai putea simți speriat să le împărtășești cu oamenii din jurul tău. Este un loc unde să te simți înțeles, poate pentru prima dată.

Bogdan Stoian, psiholog clinician şi fondator Clinica Senex Citește și Sfatul psihologului. Formarea abilităţilor mentale în sport Citește și Sfatul psihologului. Presiunea academică

Sursa: Realitatea de Arges

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.