Şcoli şi grădinţie din Piteşti fără autorizaţii ISU! Aflaţi care sunt acestea

Există şcoli şi grădiniţe din Piteşti care funcţionează fără autorizaţii ISU. Din cele 80 de unităţi de învăţământ, sunt unele care se află în curs de autorizare şi funcţionează doar cu aviz, celelalte sunt deja autorizate.

Fără autorizaţii  ISU funcţionează, în prezent, 9 unităţi de învăţământ, din Piteşti. Acestea au însă aviz, ceea ce reprezintă un prim pas spre autorizare. Au fost depuse documentațiile pentru autorizarea de securitate la incendii. Vorbim de anumite clădiri din cadrul acestor instituţii de învăţământ unde au fost făcute lucrări.

În municipiul Pitești funcționează 80 de unități de învățământ, majoritatea având obținută Autorizația de Securitate la Incendii (ASI). Sunt câteva unități de învățământ neautorizate final dar care au aviz de funcționare iar documentația pentru autorizarea de securitate la incendii este depusă în vederea eliberării ASI. Există și cazuri speciale, ca de exemplu: Colegiul Economic Maria Teiuleanu sau Colegiul Național Zinca Golescu, două unități în cadrul cărora se efectuează lucrări de reabilitare/modernizare și unde, autorizația de securitate la incendii se eliberează la finalizarea lucrărilor.

Există numai câteva situații în care, în urma depunerii documentației, procedura se află în diferite stadii în vederea obținerii autorizației. Instituţiile care în acest moment nu au autorizaţie ISU, sunt: Grădinița cu program normal nr.5 (Bloc ANL) – structură a Grădiniței cu program prelungit ,,Dumbrava Minunată”, Școala Gimnazială ,,Traian” (sala de sport), Grădinița cu program prelungit ,,Floare de Colț” – corp str.Constructorilor nr.2A, Școala Gimnazială ,,Nicolae Simonide” (clădire atelier școlar și clădire grădiniță), Școala Gimnazială ,,Tudor Vladimirescu” – extindere, Colegiul Național ,,Alexandru Odobescu” (sala multimedia), Grădinița cu program normal (bloc S5) – structură a Grădiniței cu program prelungit ,,Albă ca Zăpada”, Liceul de Arte ,,Dinu Lipatti”(corp A și B). Procedura de obținere a ASI este în derulare pentru cinci imobile, pentru celelalte cinci fiind întreprinse demersuri pentru clarificarea documentațiilor în vederea autorizării.

În Pitești, toate unitățile de învățământ au aviz de funcționare de la DSP Argeș și ISU Argeș.