Primar demis se întoarce ca edil! A făcut plângere la CEDO pentru abuz

Un primar demis din județul nostru are șanse să revină ca edil după ce Curtea de Apel Pitești i-a admis contestaţia privind ordinul de încetare din funcţie. Cristian Dică Hristu ar putea reveni la Primăria Vlădeşti. Totul după o condamnare cu suspendare pentru conflict de interese. Procesul se rejudecă.

Primar demis se întoarce ca edil! Curtea de Apel Piteşti i-a admis contestaţia privind ordinul de încetare din funcţie emis de prefectul Emilian Dragnea, anul trecut. Demiterea a venit după ce primarul comunei Vlădeşti, Cristian Dică Hristu, a fost condamnat la 2 ani cu suspendare pentru conflict de interese.

Agenţia Naţională de Integritate, a constatat că primarul, pe timpul când era consilier local (2008-2012), a votat o Hotărâre de Consiliu Local, prin care încheia un contract de furnizare lemne de foc cu o firmă al cărui administrator şi asociat unic era cumnata sa. A fost trimis în judecată şi condamnat. Edilul a folosit căile de atac, iar Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a desfiinţat decizia penală şi a trimis cauza spre rejudecare Curţii de Apel Piteşti, cea care dăduse sentinţa de condamnare. Procesul este în curs, următorul termen urmând să aibă loc pe 28 noiembrie 2018.

Cristian Dică Hristu susţine că prefectul s-a grăbit cu ordinul de demitere, dat fiind faptul că nu fuseseră epuizate toate căile de atac. Prin urmare, fostul primar a făcut o plângere şi la CEDO pentru abuz. Acesta intenţionează să meargă la Prefectura judeţului cu decizia Curţii de Apel Piteşti pentru a fi repus în funcţia de primar al comunei Vlădeşti. Mai mult, şi-a anunţat intenţia de deschise un nou proces, pentru obţinerea drepturilor salariale, pe care le-a pierdut în perioada cât a fost demis.