S-a urcat beat la volan și a lovit un autoturism parcat. Evenimentul rutier a avut loc marți, 5 noiembrie, pe raza comunei Bascov.

Un bărbat de 67 de ani, din Pitești, s-a ales cu dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului. Șoferul a rămas și fără permis de conducere.

Bărbatul a mers până la o cunoștință în comuna Bascov, acolo unde a băut mai multe pahare de țuică. La plecare, acesta a dovedit o inconștiență crasă. S-a urcat la volanul autoturismului său și a plecat spre casă. Doar că țuica a fost prea tare, iar șoferul nu a mai ținut drumul drept, intrând cu mașina într-un autoturism parcat. Din fericire, nu s-a întâmplat nimic grav, nefiind nicio persoană rănită. Evenimentul rutier s-a soldat numai cu pagube materiale.

La fața locului au sosit poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Bascov. Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest. S-a constatat că acesta avea o alcoolemie de peste 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat.

„În urma verificărilor a rezultat că un bărbat de 67 de ani, din Piteşti, care se afla sub influenţa alcoolului, ar fi pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi ar fi intrat în coliziune cu un autoturism parcat. Cu ocazia testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare mai mare de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatului i-au fost recoltate probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei”, informează IPJ Argeș.

Foto: descriptiv.