Revolta a angajaţilor din penitenciare. Se anunţă proteste!

Sindicaliştii din penitenciare anunţă că va începe revolta angajaţilor, împotriva Guvernului şi a Ministrului Tudorel Toader. Se anunţă organizarea de proteste! Angajaţii au o serie de revendicări.

Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor anunță calendarul acțiunilor de protest împotriva indolenței și incompetenței ministrului Justiției, Tudorel Toader, și a lipsei de implicare a Guvernului României în soluționarea problemelor personalului din penitenciare. Proteste în stradă, acțiuni în instanță, refuz de efectuare a orelor suplimentare și blocarea penitenciarelor începând cu 1 august 2018, anunţă sindicaliştii.

Revolta angajaţilor din penitenciare are un calendar al protestelor. Calendarul acțiunilor de protest include petiții, refuz de efecture a orelor suplimentare, proteste în stradă, pichetări, acțiuni în justiție și plângeri penale.

Salariaţii cer: condiții de lucru mai bune, plata orelor suplimentare restante şi curente, stoparea împuternicirilor ilegale, eliminarea discriminărilor salariale, etc.

Pe 10 august,va fi organizată o grevă japoneză, pe 19 august se va organizeaza grevă prin exces de zel la accesul în penitenciare. În perioada 27 august – 27 septembrie 2018 va avea loc pichetarea penitenciarelor de către 50 – 100 de angajați în uniformă.

Pe 3 octombrie va avea lor miting în uniformă la Ministerul Justitiei și Administrația Națională a Penitenciarelor cu marș de protest între cele două instituții. iar după aceea se va intra în grevă generală, dacă nu se va ţine cont de revendicări.