Reținut de două ori într-o săptămână pentru aceeași infracțiune

Un contrabandist a fost reținut de două ori într-o singură săptămână! Un bărbat de 50 de ani a fost reținut, la începutul săptămânii,  24 de ore pentru comercializarea de ţigări netimbrate. În schimb, pe numele acestuia instanța a instituit controlul judiciar. Câteva zile mai târziu a fost prins iar cu țigări nefiscalizate.

Reținut de două ori într-o săptămână pentru aceeași infracțiune! Antinogen R., de 50 de ani, nu a învățat nimic după ce polițiștii l-au reținut pentru 24 de ore. După ce a fost plasat sub control judiciar de instanță, acesta s-a întors la aceeași „treabă” : contrabanda cu țigări.

Luni, 11 februarie, polițiștii argeșeni au efectuat o percheziție domiciliară la locuința sa din Pitești. Cu această ocazie, oamenii legii au identificat cantitatea de 4.200 de țigarete, 2.200 de petarde și suma de 2.000 de lei. Banii sunt susceptibili a proveni din vânzarea ilegală de țigarete. Bărbatul era bănuit că în perioada 2018-2019 ar fi comercializat cantitatea de 22.000 de țigarete de contrabandă.

Câteva zile mai târziu, pe 16 februarie, acesta a fost depistat de polițiști având asupra sa cantitatea de 2000 de ţigarete nefiscalizate. În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cantitatea de ţigări a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor.

În urma administrării probatoriului, față de bărbat a fost luată iar măsura reținerii pe bază de ordonanță pentru 24 de ore. Acesta urmează să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

 

Contrabandistul este și recidivist, fiind condamnat, în primă instanţă, într-un alt dosar, sub aceeaşi acuzaţie. Judecătoria Piteşti l-a condamnat în iunie 2018 la 2 ani închisoare cu suspendare, tot pentru contrabandă cu ţigări. Sentinţa nu este definitivă.