PSD Argeș: Dezvoltăm Argeșul, dezvoltăm România!

Premierul Marcel Ciolacu, vicepremierul Marian Neacșu, ministrul Transporturilor  Sorin Grindeanu, ministrul Muncii și Solidarității Sociale Simona Bucura oprescu, președintele Consiliului Județean și al PSD Argeș, Ion Mânzână, și prim-vicepreședintele PSD Argeș Cristina Gentea, primar al municipiului Pitești, au mers astăzi pe șantierul autostrăzii Pitești-Sibiu din județul Argeș.
 
Tunelul Momaia/”Daniela” de la Tigveni a fost principalul punct de interes. Este primul tunel de pe traseul autostrăzii Pitești—Sibiu. Va avea o lungime de 1,3 kilometri, iar la construcția acestuia lucrează două echipe concomitent.
 
Premierul Marcel Ciolacu a precizat că este pentru prima oară când în România se asigură un echilibru între cheltuieli și investiții, lucrările de infrastructură reprezentând în acest sens o prioritate. Premierul s-a declarat mulțumit de ritmul lucrărilor la autostrada Pitești – Sibiu și a spus că ministrul Sorin Grindeanu va fi cel care va reuși să asigure conexiunea rutieră pe autostradă între Constanța și Nădlac.
 
La rândul său, ministrul Sorin Grindeanu a anunțat și că stadiul fizic al lucrărilor pe tronsonul Pitești – Curtea de Argeș al autostrăzii a ajuns la 50% și că, deși termenul de punere în funcțiune este anul 2025, sunt mari șanse ca acest lucru să se întâmple, măcar parțial, încă din 2024.
 
Secțiunea 4 Tigveni – Curtea de Argeș are o lungime de circa 10 km, iar pe această secțiune vor fi realizate 13 lucrări de artă, dintre care 12 poduri, pasaje și viaducte, cel mai lung viaduct fiind de 630 de metri. Cuprinde și construcția unui nod rutier la Tigveni, unde va face conexiunea cu Secțiunea 3 a Autostrăzii Sibiu – Pitești.
Contractul pentru proiectarea și execuția acestei secțiuni a fost semnat în noiembrie 2021, cu o valoarea de 1,6 miliarde de lei fără TVA și o durată de 60 de luni, din care 16 luni perioada de proiectare și 44 luni perioada de execuție a lucrărilor.
 
Lucrările de infrastructură rutieră reprezintă o prioritate a echipei PSD Argeș și a Guvernului condus de premierul Marcel Ciolacu. O dovadă în acest sens sunt și ritmul susținut al lucrărilor de pe tronsoanele autostrăzii Pitești – Sibiu.
 
Împreună dezvoltăm infrastructura județului și ducem Argeșul pe primul loc!

Sursa: Realitatea de Arges

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.