Profesoară prinsă cu fiţuici, a fost eliminată astăzi, de la examenul de titularizare 2018, care a avut loc în judeţul Argeş. Aceasta mai concurase şi în alţi ani, pentru a obţine un post de titular în învăţământ, însă, de fiecare dată picase cu note mici.

Ieri, s-a desfășurat proba scrisă din cadrul concursului național pentru ocuparea posturilor în învăţământul preuniversitar-sesiunea 2018, la care s-au înscris 902 candidaţi. Au fost scoase la concurs 45 de posturi. La unele specializări au fost şi 25 candidaţi pe un loc, lupta fiind acerbă.

Profesoara prinsă cu fiţuici ştia acest lucru şi poate din acest motiv,  a venit „pregătită”, aducând cu ea mai multe „copiuţe” de pe care ar fi putut să se „inspire”. Cadrul didactic voia să obţină un post de titular la disciplina psihopedagogie socială. Concurase şi anii precedenţi, dar de fiecare dată a fost respinsă cu note mici. A fost respinsă şi de data acesta, dar prin eliminare, după ce a fost prinsă cu fiţuicile.

„Proba scrisă s-a derulat în două centre de concurs: la Școala Gimnazială ,,Matei Basarab’’Pitești (485 de candidați înscriși) și la Colegiul Național ,,Alexandru Odobescu’’ Pitești (417 candidați înscriși).

La Școala Gimnazială ,,Matei Basarab’’ au fost 77 de absenți, 56 retrași și 1 candidat eliminat.
La Colegiul Național ,,Alexandru Odobescu’’ au fost 54 de absenți și 38 de candidați retrași.
Candidații concurează pe 45 de posturi titularizabile, media minimă de repartizare fiind 7 iar pentru suplinire media minimă fiind 5, conform metodologiei.

Rezultatele înainte de contestații se vor afișa, conform Calendarului Ministerului Educației Naționale, în data de 17.07.2018. Contestațiile se pot depune în zilele de 17.07.2018, până la ora 21.00 și de 18.07.2018, până la ora 15.00, la sediul Inspectoratului școlar”, anunţa inspectorul general şcolar Dumitru Tudosoiu, şeful ISJ Argeş.