Prinși cu căruțe pline cu lemne furate! Recalcitranții, amendați

Un apel telefonic anunța, joi, că pe strada principală din comuna Albeștii de Muscel de deplasează 4 căruțe pline cu lemne furate. Reclamația s-a confirmat. Materialul lemnos a fost confiscat iar doi dintre hoți, fiind recalcitranți, au fost amendați.

Căruțe pline cu lemne furate traversau comuna Albeștii de Muscel, așa că un cetățean a sesizat autoritățile. Jandarmii câmpulungeni au mers în localitate și au dat nas în nas cu atelajele. „Jandarmii câmpulungeni au depistat un grup de persoane de sex bărbătesc, respectiv femeiesc, care sustrăgeau ilegal material lemnos cu ajutorul a patru atelaje hipo. Materialul lemnos, esență fag, a fost confiscat de la făptuitori și predat în custodie Ocolului Silvic Aninoasa.

Două dintre persoane au fost sancționate contravențional cu amendă în valoare de 1000 lei fiecare, potrivit art. 8, alin.1, lit. b (sustragerea ori însușirea fără drept a materialului lemnos, a puieților ori lăstarilor din fondul forestier național, dacă valoarea prejudiciului stabilită conform legii este de până la de 5 ori prețul mediu al unui metru cub de masă lemnoasă pe picior, la data constatării faptei) din Legea nr. 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice” anunţa Delia Dragomirescu, purtător de cuvânt al IJJArgeş.

Cei amendaţi au fost recalcitranţi în faţa oamenilor legii. ceilalţi au primit avertismente. Printre hoţii de lemne se numărau şi minori.