Funcţionari publici acuzaţi că au şters cu pastă corectoare trei moştenitori legali, dintr-un document. Primarul şi angajaţii condamnaţi pentru abuz în serviciu. Decizia este definitivă.

Primarul şi angajaţii condamnaţi pentru abuz în serviciu! Curtea de Apel Piteşti a dat sentinţa definitivă. Astfel fostul primar al comunei Drăganu, Aurelian Maria, secretara primăriei, Adriana Poştaliu, şi inginerul agricol Severică Tomescu, au primit pedepse de 3 ani închisoare, cu suspendare. Au un termen de încercare de 6 ani.

Ca pedeapsă complementară, instanţa a dispus ca cei trei să nu deţină o funcţie publică pe o perioadă de 2 ani. Decizia vine după ce funcţionarii publici au primit în primă instanţă, pedepse de 1 an închisoare cu suspendare.

În rechizitoriul procurorilor se arăta că în anul 2008 a fost semnată o adresă de către secretara Primăriei Drăganu, şi de primarul Aurelian Maria prin care s-a solicitat Comisiei Judeţene de Fond Funciar Argeş radierea unui titlu de proprietate. Totul la cererea formulată de o femeie, prin care aceasta solicita radierea din titlul de proprietate a unor membri din familie.

Înlăturarea celor trei proprietari de la moştenire a fost făcută prin simpla ştergere a acestora cu pastă corectoare de pe document. În acest fel, moştenitorii legali au rămas fără 4,5 hectare de pădure, care a şi fost vândută după modificarea actului. Funcţionarii condamnaţi sunt obligaţi să plătească daune 13.500 de euro, părţilor vătămate.