Încă un primar din Argeș a fost repus în funcție de instanță, după ce a fost demis de Prefectură. Tribunalul Argeş a admis cererea primarului Iulian Miu de la Ungheni privind anularea ordinului prefectului județului Argeş. Edilul se întoarce în funcție, decizia instanței fiind definitivă.

Acestuia i s-a încetat mandatul de primar, înainte de termen,  pe 27 mai 2019, prin ordin al prefectului. Măsura a fost luată după ce primarul a fost declarat incompatibil şi a pierdut procesul cu Agenţia Națională de Integritate.

Astăzi, 11 iulie, Miu revine în funcţia de primar al comunei Ungheni. “Admite acţiunea formulată de reclamantul Miu Iulian, …, în contradictoriu cu pârâtul prefectul judeţului Argeş, Emilian Dragnea. Anulează ordinul nr. 126/27.05.2019. Repune reclamantul în situaţia anterioară cu plata drepturilor salariale cuvenite… Constată ca rămasă fără obiectiv cererea de suspendare. Definitivă…”.

Primarul Iulian Miu a fost declarat incompatibil de ANI în anul 2015. În perioada 24 iunie 2008 – 31 august 2012, a deţinut, simultan cu funcţia de primar, şi calitatea de membru în Consiliul de administraţie al Şcolii Gimnaziale „Tudor Cornel” din Comuna Ungheni. La sfârșitul anului 2018, Înalta Curte de Casație și Justiție a admis recursul ANI, iar în cele din urmă edilul a fost demis din funcție de primar.

De curând, și primarul Piteștiului, Cornel Ionică, a fost demis prin ordin al prefectului, fiind repus în funcție, în final, tot de instanță.