Primar şi viceprimăriţă condamnaţi! Pleacă din administraţia locală

Astăzi, este ultima sa zi de muncă, în calitate de primar pentru edilul comunei Şuci, Constantin Iatagan, şi a viceprimăriţei aceleiaşi comune, Cateluţa Marinescu. Cei doi au fost condamnaţi definitiv într-un dosar de corupţie, fiind demişi printr-un ordin al prefectului.

În această după-amiază va avea loc şedinţa Consiliului Local prin care vor fi ridicate atribuţiile celor doi şi va fi desemnat un consiler care să le ia locul. Primarul Iatagan a fost trimis în judecată de procurorii DNA, în iulie 2015, alături de Cateluţa Marinescu, la acea dată secretar al Primăriei Şuci şi alţi funcţionari din administraţia locală amintită, cu toţii fiind acuzaţi că au constituit în calitate de membrii fondatori Asociaţia crescătorilor de animale şi producţie vegetală Şuici, deşi erau şi funcţionari publici. În acest fel au obţinut fonduri nerambursabile de la APIA în valoare de peste 200.000 lei.

Curtea de Apel Piteşti a dat, în luna mai, sentinţa definitivă, potrivit căreia Constantin Iatagan a fost condamnat la 2 ani şi 4 luni închisoare cu suspendare, iar viceprimăriţa la un an închisoare, cu suspendare.

În anul 2004, atunci când a câştigat de la prima încercare alegerile pentru postul de primar, Constantin Iatagan era cel mai tânăr edil-şef din Argeş, având vârsta de vreo 36 ani. La aproximativ o săptămînă de la condamnarea definitivă, Constantin Iatagan a fost gazda unui eveniment organizat cu prilejul ceremoniilor dedicate Zilei Eroilor, fiind aprinsă flacăra Centenarului.