Prefectul județului, Emanuel Soare, face apel la solidaritate și susține că este nevoie ca cetățenii să respecte regulile.

Declarațiile au fost făcute într- o conferință de presă, la care au fost prezenți și reprezentantul ISU Argeș, Bogdan Olar, inspectorul-șef al ITM Argeș, Ion Samoilă.

“Nu putem controla pandemia fără colaborarea cetățenilor. Nu ne face plăcere să controlăm, să dăm amenzi. În ciuda faptului că avem nouă instituții cu atribuții de control în teren, în fiecare zi constatăm că cetățenii nu respectă regulile. Toate eforturile instituționale sunt în zadar dacă cetățenii nu înțeleg să poarte masca de protecție, să păstreze distanța, chiar și când formează coadă, undeva.

Este și responsabilitatea autorităților locale să vegheze la respectarea măsurilor de distanțare fizică, să asigure condiții de igienă. Nu este posibil să nu ai săpun la toaletă, dezinfectant, să nu ai apă potabilă în spațiile comerciale, precum piețe sau târguri. Nu putem gestiona această pandemie dacă unele autorități sau unii politicieni sabotează deciziile și măsurile impuse de Guvern. Cred că este momentul să facem echipă, nu să boicotăm ce fac alții. Cu toții trebuie să înțelegem că purtatul măștii, păstrarea distanțării fizice și asigurarea igienei sunt măsuri de bază în această perioadă”- Emanuel Soare.

În județul Argeș, marți, s-au înregistrat 93 de noi cazuri de infectări.