Polițiștii argeșeni au desfășurat mai multe acțiuni preventive în școlile din județ. Preșcolarii au fost învățați despre educația rutieră. În schimb, liceenilor le-au fost furnizate informații cu privire la riscurile asociate consumului de droguri.

Marți, 14 mai, polițiștii argeșeni, împreună cu un reprezentant al Asociaţiei Naţionale Antidrog – CPECA Argeș, au desfășurat activități prevenitive la Liceul ,,Dinu Lipatti”. Au fost dezbătute problemele specifice la care sunt expuși elevii cu privire la consumul de substanțe psihoactive.

La activități au participat 70 de elevi din clasele IX-XII, fiind abordate temele de discuție specifice consumului de droguri. Scopul discuțiilor a fost conștientizarea în rândul tinerilor a factorilor de risc la care sunt expusi, dar și creșterea nivelului de cunoștințe al elevilor și familiarizării acestora cu elementele de drept.

„Mini-polițiștii” au fost atenți la sfaturile agenților

De asemenea, tot pe 14 mai, polițiștii au desfășurat activități preventive la grădinița ,,Micul Prinț” din Pitești. La activitate au luat parte 50 de preșcolari și 4 cadre didactice. Îmbrăcați în veste de „mini-polițișt”, princhindeii au fost foarte atenți la lecția predată de polițiști despre educația rutieră.