În cursul anchetei s-a descoperit că politicianul a murit în accident din cauza vitezei. Tragedia a avut loc sâmbătă seară, pe DN 67 B, în comuna Poiana Lacului. Liviu Păunoiu a decedat pe loc, după ce maşina sa, un Smart s-a ciocnit violent cu un Opel care rula cu o viteză uluitoare.

Politicianul a murit în accident din cauza vitezei, este o certitudine în urma cercetărilor efectuate de poliţişti la faţa locului. Liviu Păunoiu se ducea acasă, sâmbătă seară, la volanul unui Smart. La Poiana Lacului a avut loc tragedia. Un Opel care venea din sensul opus s-a ciocnit violent de Smart. Impactul a fost atât de puternic încât motorul Smart-ului s-a desprins şi a fost aruncat pe şosea, iar autoturismul a fost proiectat la zeci de metri distanţă de Opel.

Tânărul politician Liviu Păunoiu, fost la ALDE și de puțin timp la Pro România. A rămas încarcerat. A fost scos de martori, fiind în stop cardio respirator. Medicii nu au reuşit să-l salveze. Poliţişti nu au putut stabili cu certitudine care dintre maşinile implicate în accident a ajuns pe contrasens. Există indicii cum că Opelul ar fi trecută de linia care delimitează sensurile de mers, acest lucru urmând a fi stabilit cu certitudine în urma expertizelor. Un lucru este cert! Opelul circula cu viteză foarte mare. Acul vitezometrului s-a blocat la 140 de kilometri la oră. Astfel se explică violenţa impactului.