Piteștenii au ales numele puiului de tigru. Thor este atracția momentului la Zoo Trivale

Grădina Zoologică din Piteşti are, din august, un nou membru. Este vorba despre un pui de tigru născut în captivitate şi ai cărui părinţi pot fi vizitaţi, de asemenea, la Zoo Trivale. Începând de astăzi, micuțul jucăuș se numește Thor.

Primăria Pitești a realizat pe pagina de facebook a instituției un sondaj propunând, pentru numele unui pui de tigru, patru variante: Thor, ASH, Beluga și Dexter. Cu 55% din voturile exprimate a fost ales numele Thor. Tigrișorul este atracția momentului la Grădina Zoologică din Trivale.

Puiul de tigru a venit pe lume cu trei săptămâni înainte de termen, tocmai de aceea a avut nevoie de îngrijiri specifice în prima perioadă a vieţii sale. El a fost hrănit artificial cu lapte praf special pentru feline şi perfuzat timp de o săptămână, acceptând ulterior laptele matern. Angajaţi ai grădinii Zoologice l-au păzit zi şi noapte până a trecut peste orice risc. Acum, puiul de tigru are aproape patru luni şi face deliciul vizitatorilor. Thor este extrem de jucăuş, curios şi plin de energie.

Puiul de tigru s-a născut pe 17 august 2018. Mama sa, Sheba, are 13 ani şi provine de la Zoo Turda, iar tatăl, Caian, de 14 ani, a fost adus de la Zoo Sibiu. Sheba mai are trei pui care au venit pe lume la Zoo Piteşti acum 5 ani, sunt 3 femele: Mara, Maria şi Miranda, cunoscute în cadrul Grădinii Zoologice din Piteşti drept din “Cele trei M”. În prezent, puiul locuieşte cu toată familia de tigri.