Percheziții la samsari de mașini din Argeș! Sunt acuzați de evaziune fiscală

În această dimineață, polițiștii au organizat percheziții la samsari de mașini din Argeș. Sunt vizați doi bărbați, administatori ai unei societăți din Albeștii de Argeș.

Perchezitii la samsari de mașini, din Albeștii de Argeș, joi dimineață. Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigarea a Criminalității Economice Argeș, și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Argeș efectuează 2 percheziții domiciliare, la locuințele unor persoane și sediul unei societăți comerciale, bănuite de săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală în domeniul achizițiilor intracomunitare de autoturisme second-hand.

Din cercetări, polițiștii au stabilit că, în cursul anului 2015, cei în cauză ar fi achiziționat autoturisme second hand din Belgia, Olanda și Germania, în valoare de peste 10.000.000 de lei, fără a le declara, cu scopul sustragerii de la plata TVA. În urma activității infracționale prejudiciul adus bugetului de stat depășește 2.776.000 de lei.

Persoanele vor fi conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș pentru audieri. La acțiune participă luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Argeș.

Despre perchezițiile la samsari de mașini se știe că au loc la 2 bărbați, ambii administratori ai aceleiași firme. Descinderile de fac la locuințele celor doi, mai exact, în Albeștii de Argeș, la un bărbat de 39 de ani și la asociatul său, în vârstă de 29 de ani, în comuna Corbeni. Acasă la unul dintre ei este și sediul firmei. Faptele de evaziune pentru care sunt suspectați au fost comise pe o firmă în anul 2015, însă oamenii legii caută documente și dovezi să afle dacă au fost și alte societăți implicate. Samsarii cumpărau mașini din străinătate, pe firma vizată ca să nu plătească TVA, însă nu înregistrau în evidențele contabile decât una, cel mult două autoturisme, restul fiind vândute la persoane fizice. În acest fel scăpau de plata celor 24% către statul român.