Update-Tată și fiu reținuți-percheziții în Argeș, Olt și Dâmbovița, la spărgători de societăți

 

În această seară, un tată și fiul lui au fost reținuți, fiind duși în arestul I.P.J. Argeș. Este vorba de un bărbat în vârstă de 45 de ani, din Ștefănești și fiul acestuia, în vârstă de 27 de ani. Pe numele lor a fost emisă o ordonanță de reținere pentru 24 de ore. Un al treilea suspect, se ală la IPJ Vâlcea, unde a fost dus sub escortă, fiind bănuit de săvârșirea unor infracțiuni similare pe raza județului amintit.

În acest moment, au loc 12 percheziții în județele Argeș Olt și Dâmbovița, la persoane suspectate de spargeri de societăți. Descinderile au loc atât la autorii spargerilor, cât și la tăinuitori, mai exact persoanele la care au ajuns bunurile furate.

Oamenii legii au de făcut o percheziție în județul Olt, una în Dâmbovița,2 la Pitești și 8 la Ștefănești. Suspecții, 10 la număr au intrat noaptea, prin efracție în societăți din județele amintite. Printre cei prădați, se numără și primarul comunei Stâlpeni, a cărui societate a fost călcată de hoți.

”Poliţiştii din cadrul Poliției Orașului Câmpulung și cei ai Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române fac în acest moment 12 percheziţii domiciliare în județele Argeș, Dâmbovița și Olt, la locuințele unor persoane bănuite de infracțiuni contra patrimoniului.

Miercuri, poliţiştii din cadrul Poliției Orașului Câmpulung, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung, efectuează 12 percheziţii domiciliare la locuințele unor persoane din județele Argeș, Dâmbovița și Olt.

Acţiunea se desfăşoară în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat, tăinuire și complicitate la furt.

Din cercetări a reieșit că în perioada ianuarie – iunie a.c., cei în cauză ar fi pătruns prin efracție în societăți comerciale situate pe raza județelor Argeș, Dâmbovița și Olt, de unde ar fi sustras diverse bunuri.

Prejudiciul este estimat la peste 50.000 de lei.

10 persoane vor fi conduse la sediul Poliției Orașului Câmpulung pentru audieri.

La acțiune participă și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș.” precizează IPJ Argeș într-un comunicat de presă.