Patron călcat de mascaţi! Este acuzat de evaziune fiscală

Descinderi ale oamenilor legii, la locuinţa unui afacerist din comuna Bradu, miercuri. Acesta s-a trezit cu mascaţii la uşă, fiind acuzat de evaziune fiscală şi complicitate la evaziune fiscală.

Patron călcat de mascaţi! Administratorul unei firme de construcţii din comuna Bradu, s-a trezit cu poliţiştii la uşă. Polițiștii din cadrul Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Argeș au efectuat, în total, 5 percheziţii domiciliare în Argeș, Mehedinți, Teleorman și Constanța. Au fost vizate locuinţele unor persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală și complicitate la evaziune fiscală.

Din cercetări, poliţiştii au stabilit că, în perioada 2008 – 2010, patronul în vârstă de 51 de ani, din comuna Bradu Bradu, judeţul Argeş ar fi înregistrat falsuri în evidenţa contabilă. Acesta a declarat organelor fiscale achiziţii de bunuri şi servicii de la 6 societăți comerciale cu comportament de tip fantomă și de la 3 societăți comerciale cu identitate furată. În realitate erau doar facturi false înregistrate cu scopul de a diminua impozitul pe profit şi plata TVA.

Prejudiciul creat depăşeşte 666.000 de lei, reprezentând TVA dedus în mod fraudulos şi impozit pe profit neplătit la bugetul de stat, dedus prin micşorarea artificială a bazei impozabile.

În urma perchezițiilor, au fost identificate şi ridicate în vederea continuării cercetărilor acte și documente contabile, precum şi 3.100 de euro și 6.500 lei, sume asupra cărora s-a aplicat măsura sechestrului asigurator.
3 persoane au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş pentru audieri. Potrivit legii, acest patron călcat de mascaţi ar putea scăpa basma curată dacă achită prejudiciul.

La acţiune au participat şi polițiști din cadrul I.P.J Mehedinți, I.P.J. Constanța și I.P.J. Teleorman.