Ministrul Mihai Fifor vine la Câmpulung! Va fi prezent la ceremonia de repatriere

Joi dimineață, Ministrul Apărării Mihai Fifor şi şeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă vor veni la Câmpulung. Cei doi vor fi prezenți la ceremonia de repatriere a militarilor câmpulungeni întorși din misiune din Afganistan.

Ministrul Mihai Fifor și-a anunțat prezența la ceremonia de repatriere a celor 420 de militari musceleni din cadrul Batalionului 30 Vânători de Munte ,,Dragoslavele” întorși din teatrul de operaţiuni din Afganistan. Militarii au stat în misiune în perioada februarie – august 2018. Ceremonia va avea loc, joi, la ora 9,00. La festivitate este aşteptat şi şeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă.

Deşi, iniţial, în program era inclusă şi o defilare a trupelor din cadrul Batalionului de Protecţia Forţei „Vulturii Carpaţilor” în Piaţa Primăriei, din cauza lucrărilor de reabilitare aflate în derulare s-a decis ca acest eveniment să se deruleze în totalitate pe platoul din incinta unităţii de vînători de munte, din strada Mărăşti.

În prezenţa ministrului Apărării Mihai Fifor, va fi decorat drapelul de luptă al batalionului şi se vor acorda distincţii şi decoraţii militarilor care s-au evidenţiat în teatrul de operaţiuni din Afganistan. Misiunea principală a Batalionului 30 Protecţia Forţei „Vulturii Carpaţilor”. Miliatrii câmpulungeni au asigurat securizarea bazei aeriene militare din Kandahar protejând forţele coaliţiei.

Ministrul Mihai Fifor, ministrul Apărării vine pentru a doua oară la Câmpulung! Prima dată a fost prezent în luna ianuarie, cu puțin înaintea de plecarea militarilor în misiune, în Afganistan.