Jandarmii, donatori de sânge în campania „Colecta mobilă”

Astăzi, jandarmii argeşeni au devenit donatori de sânge în cadrul unei campanii derulate la nivelul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Argeş. Peste 40 de jandarmi au răspuns „Colectei mobile”.

Jandarmii, donatori de sânge s-au oferit de bunăvoie să-i ajute pe cei aflaţi în suferinţă. 35 de reprezentanţi ai I.J.J. Argeş îşi anunţaseră intenţia de a dona, însă, în cele din urmă numărul a fost mai mare. Campania ,,Colecta mobilă”, se derulează conform planului intern al I.J.J. Argeş.

Personalul Centrului de Transfuzii Sanguine Piteşti, a mers la sediul I.J.J. Argeş acolo unde au avut loc recoltările. Personalul a petrecut mai bine de şase ore alături de jandarmii donatori de sânge.

„Donarea de sânge nu poate fi înlocuită de niciun fel de tratament, are un maximum de eficienţă şi poate duce la salvarea multor vieţi.

De-a lungul anilor, Jandarmeria Argeş s-a implicat în mai multe proiecte umanitare care, printre altele, au vizat inclusiv donarea de sânge. Mulţi dintre jandarmi donează sânge periodic, mai mult, au sprijinit de fiecare dată Centrul de Transfuzie Sanguină Argeş, atunci când acesta s-a confruntat cu un deficit la unele grupe rare de sânge2 declara căpitanul Flavius Tănase, purtătorul de cuvânt al IJJ Argeş despre acţiune.