Lucrări finalizate în Argeş! Podul Ursoaia şi drumul Cotmeana, recepţionate

????????????????????????????????????

Lucrări finalizate în Argeş! Este vorba de podul Ursoia şi drumul Cotmeana, lucrări a căror valoare este de aproximativ 1.600.000 lei.

Lucrări finalizate în Argeş! Zilele acestea, Consiliul Județean Argeș a finalizat două lucrări de infrastructură rutieră. Au fost încheiate lucrările la podul de la Ursoaia, din comuna Cotmeana, dar și asfaltarea a 2,7 kilometri de drum județean, pe DJ 703E, Cotmeana – Poiana Lacului.

Valoarea totală a celor două lcurpri finalizare este de aproximativ 1.600 000 lei. Investiția pentru podul construit pe DJ 704E, a fost de 290.000 lei (TVA inclus). Este vorba de un pod, de 19 metri, construit pe structură tip tubosider, care a înlocuit un podeț ce era construit din țevi. Zona, fiind una inundabilă și din cauza capacități mici a vechiului pod, era supusă calamităților naturale.

Tot acum s-a finalizat și asfaltarea a 2,7 kilometri de drum județean, pe DJ 703A Cotmeana – Poiana Lacului. Lucrarea a fost realizată de Regia Autonomă de Drumuri Județene Argeș, iar investiția s-a ridicat la 1.300.000 lei (TVA inclus). Materia primă, asfaltul, a fost produs de stația de asfalt a regiei, de la Căteasca. Drumul face legătura între două drumuri naționale, Pitești – Râmnicu Vâlcea și Pitești – Drăgășani.

În perioada iunie 2016 – august 2018, Regia Autonomă de Drumuri Județene Argeș, regie a Consiliului Județean Argeș, a efectuat lucrări constând în îmbrăcăminte bituminoasă ușoară, covoare bituminoase și reparații asfaltice pe 680 de kilometri de drumuri județene.

Județul Argeș este străbătut de o vastă rețea de drumuri naționale, județene și locale. Drumurile naționale se află în administrarea și proprietatea Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, drumurile locale în administrarea comunităților locale și comunale, iar drumurile județene, DJ-urile, în administrarea Consiliului Județean. Consiliul Județean Argeș deține una dintre cele mai mari rețele de drumuri județene din țară, aproximativ 1.200 de kilometri.