Locuri insuficiente în creșele din Pitești!

Locuri insuficiente în creșele din Pitești! Solicitările părinților sunt mai multe decât locurile puse la dispoziție. Din acest motiv autoritățile locale încearcă să găsească mai multe soluții!

Locuri insuficiente în creșele din Pitești! O informare despre locurile din creșele din municipiu a fost făcută de Primăria Pitești în cadrul ședinței de Consiliul Local Pitești din luna noiembrie. Cele 11 creşe din oraş oferă un număr de 520 de locuri. Cu toate acestea, pentru anul școlar 2018-2019, au fost disponibile pentru noi înscrieri doar 293 de locuri. Însă, numărul solicitărilor a fost cu 116 locuri mai mare.

După expirarea termenului de prezentare a copiilor în creșe în noul an școlar s-au vacantat 80 de locuri. Acestea au fost atribuite imediat părinților care se regăseau pe listele de așteptare. De asemenea, în 2018 în cadrul Creșei Smeura a fost amenajată o nouă grupă la care au fost admiși 18 copii. Și cu toate acestea locurile au fost tot insuficiente, 18 solicitări nefiind rezolvate.

În acest sens, autoritățile locale susțin că au în vedere efectuarea unui studiu de fezabilitate în vederea construcției și dotării unei noi creșe în cartierul Găvana. De fapt, în acest cartier sunt înregistrate și cel mai mare număr de solicitări.