Hoţi de energie electrică prinşi de jandarmi! S-au ales cu doar penale

O acţiune fulger, ce a avut loc miercuri dimineaţă, în comuna Hârtieşti, a dus la depistarea mai multor hoţi de energie electrică. Casele acestora erau racordate ilegal, direct de la stâlpii din stradă.

Hoţi de energie electrică au fost depistaţi miercuri dimineaţă, de efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Argeş şi reprezentanţi din cadrul Distribuţie Energie Oltenia, în zona comunei Hârtieşti. Acţiunea a fost organizată cu acest scop, existând informaţii că mai multe gospodării sunt racordate ilegal.

În urma verificărilor, au fost identificate mai multe imobile care erau branşate ilegal la reţeaua de energie electrică. Angajaţii de la Distribuţie Energie Oltenia au dezafectat instalaţiilor improvizate. Jandarmii au întocmit documentele de constatare conform normelor de procedură penală şi prevederilor Legii nr. 123/2012 privind energia electrică şi gazele naturale.

Trei hoţi de energie electrică s-au ales cu dosar penale. Acestea au fost înaintate organelor de poliţie de la Secţia nr. 8 Poliţie Rurală Hârtieşti. Vor fi continuate cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt de energie electrică şi executarea sau folosirea de instalaţii clandestine în scopul racordării directe la reţea de energie electrică sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare.

Hoţii de energie ţineau un captivitate un pui de căprioară

Pe lângă cei trei hoţi de energie electrică, jandarmii au descoperit într-una dintre gospodării, un pui de căprioară ţinut în captivitate. Proprietarul îl avea într-un coteţ pentru animale. Au anunţat A.J.V.P.S. Argeş în vederea continuării verificărilor, astfel s-a dovedit faptul că animalul fusese găsit în sălbăticie, iar familia a ales să îl crească alături cu celelalte animale din curte fără a anunţa autorităţile.

Potrivit legii, deţinerea neautorizată în captivitate a exemplarelor de faună cinegetică constituie contravenţie. de aceea jandamrii au amendat familia respectivă cu 1000 de lei. Animalul a fost preluat de lucrătorii A.J.V.P.S. care a l-au redat mediului natural.