Ion Iordache, vicepreşedintele sindicatului Dacia vine cu veşti pentru angajaţii uzinei de la Mioveni. Acesta susţine că nu sunt probleme şi că în curând vor începe negocierile din contractul de muncă. 

Ion Iordache, vicepreşedinte SAD: Nu sunt probleme la Dacia! Viceliderul explică de ce a fost suspendată exinderea capacităţii de producţie de la uzina Dacia. Acesta îi linişteşte pe angajaţi, precizând că problemele Renault nu va afecta munca celor de la Mioveni.

„Din punctul meu de vedere este adevărat că directorul general Christophe Dridi a anunțat că investițiile de la Dacia sunt suspendate un timp pentru probleme pe care le are Renault dar vreau să vă spun că la Dacia se lucrează normal. Ne pregătim cu toată forța să trecem de la mașina cu combustie internă la mașina electrică. Dacia în curând, va prezenta, probabil la sfârșitul anului 2021, o mașină hibrid, pasul către mașina electrică. Deja știți cu toții că la Geneva se va prezenta Dacia electrică. Nu va schimba termenul la care va putea fi produsă.

Suntem, obligați de piață să facem această mașină. Este o revoluție în industia constructoare de mașini. Vreu să vă spun un singur lucru, la Dacia lucrurile sunt normale, în sfârșit la Dacia se lucrează normal, adică 5 zile pe săptămână, ne pregătim pentru negocieri.

Renault a înregistrat după mai mulți ani, un profit mai mic cu 140 de milioane (n.r euro) decât era preconizat. Renault are probleme. Le cunoaștem cu toții, știm de scandalul cu Nissan, dar eu vorbesc despre Dacia.

Investițiile care se fac sunt în vopsitorie, caroserie, montajul general, deja s-au pregătit liniile noi. Acum sunt suspendate pentru că Renault nu mai finanțează.  Se lucrează și acum dar la nivel mai mic cu posibilități interne.

Nu scade producția. Facem 1400 de mașini pe zi. Oamenii trebuie să lucreze 5 zile pe săptămână ca să-și câștige banii”, a declarat Ion Iordache.