Inspectorii ITM Argeș au depistat 39 de persoane care munceau ilegal. Amenzi uriașe

În luna decembrie 2018, reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă Argeș au depistat la 27 de angajatori persoane care munceau ilegal. Valoarea amenzilor aplicate a fost de 380.000 lei.

 

Inspectorii ITM Argeș au depistat 39 de persoane care munceau ilegal în județ. În vederea diminuării numărului de persoane ce desfăşoară muncă nedeclarată au fost efectuate, în decembrie, 135 de controale. La 27 de angajatori au fost depistate ca prestând muncă nedeclarată un număr de 39 de  persoane.

Deficienţele constatate în urma controalelor au fost: neevidenţierea orelor de muncă prestate de fiecare salariat; neacordarea drepturilor salariale; netransmiterea în termen a modificărilor intervenite în Registrul general de evidenţă a salariaţilor; necompensarea în bani, la încetarea activităţii, a concediului de odihnă cuvenit; neîncheiere contract individual de muncă în formă scrisă; netransmitere contract individual de muncă în Revisal.

Principalele domenii de activitate în care au fost constatate deficienţe au fost: comerț, restaurante, alimentație publică, transport, construcţii, protecție și pază.

De asemenea, ITM Argeș a efectuat în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă 154 de controale. Au fost aplicate  un numar de 18 amenzi valoarea totală a acestora fiind de 83.000 lei.                                                                                                                 Deficienţele constatate în urma controalelor: lipsă instruire SSM; lipsă control medical periodic; necomunicare eveniment; lipsă echipament individual de protecţie. Principalele domenii de activitate în care au fost constatate aceste deficienţe sunt: comerț, agricultură, construcţii, lucrări instalații electrice.

Persoanele care vor să sesizeze munca fără forme legale de angajare o pot face în scris  la numărul de fax 0248/223.412, la adresa de e-mail [email protected], sau direct la sediul din Piteşti, Bulevardul Republicii, nr.11.