Hoţii au distrus o moară modernă, utilată din fonduri europene!

Doi bărbaţi au fost reţinuţi sub acuzaţia de furt calificat. Hoţii au distrus o moară modernă din comuna Buzoeşti, construită din fonduri europene. Pe componentele furate au primit o sumă modică faţă de valoarea pagubei care se ridică la zeci de mii de euro.

Hoţii au distrus o moară modernă, utilată din fonduri europene! S-a întâmplat în comuna Buzoeşti. Moara unde s-a întâmplat, dispune de utilaje moderne achiziţionate din fonduri europene.  Este închisă, după ce firma a intrat în insolvenţă. De acest lucru au profitat cei doi bărbaţi.

În cursul lunii ianuarie, cei doi, unul de 22 de ani, şi altul de 20 de ani, au intrat în incinta societăţii. Au demontat şi au furat două motoare şi cabluri electrice. Fără să îşi dea seama de prejudiciul adus, au demontat inclusiv cablurile electrice de la un panou de comandă.

Dovadă că habar nu aveau de valoarea reală a bunurilor sustrase este faptul că după comiterea furtului, hoţii care au distrus o moară modernă, s-au dus şi au vândut motoarele la un centru de colectare a fierului vechi. Au obţinut în schimb 1.000 de lei. Toţi bani i-au jucat la păcănele. Valoarea prejudiciului urmează să fie calculată de lichidatorul judicar dar la o primă estimare, se ridică la câteva zeci de mii de euro.

Cei doi tineri au fost reținuți pe bază de ordonanță pentru 24 de ore, urmând a fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Costești cu propunere de luare a unei măsuri preventive. cei doi au fost eliberaţi sub măsura controlului judiciar neavând antecedente. Cercetările continuă în vederea stabilirii întregii activități infracționale.